Biologisch fruit Noord-Holland, met respect voor het milieu  

Je kent ongetwijfeld de biobananen en de biocitroenen, biologisch fruit Noord-Holland. Ook sinaasappelen en kiwi’s die biologisch geteeld worden zijn populair. Biologisch fruit wordt voor een groot deel ingevoerd uit het buitenland. Maar indien mogelijk geniet biologisch fruit van bij ons toch de voorkeur. 

Bij De Almershof kun je biologisch fruit bestellen uit de buurt zoals biologische appels en peren, aardbeien en kersen.

Biologisch fruit Noord-Holland 

  • Voor de teelt van biologisch fruit Noord-Holland is een gezonde bodem essentieel. Omdat die groeikracht en sterkte van de bodem zo belangrijk zijn, zal biologisch fruit enkel in volle grond geteeld worden. Zelfs als de teelt in serres gebeurt. Hydrocultuur (=kweek in water met voedingsstoffen) zul je dus niet vinden bij De Almershof.
  • Het bodemleven bestaat uit miljoenen bacteriën en schimmels. Samen zorgen ze ervoor dat het voedsel uit mest en compost kan opgenomen worden door de planten. Daarnaast onderdrukken ze ziekten en plagen. 
  • Bij De Almershof kiezen we voor stevig plantgoed, omdat sterke biologische plantenrassen schimmels en ziektes beter de baas kunnen.
  • Het biologisch fruit wordt gevoed met dierlijk mest en organisch compost, kunstmest is uitgesloten.

Geen teeltrotatie

  • Bij bioteelt van groente is teeltrotatie erg belangrijk om de grond niet uit te putten, maar bij de teelt van biologsich fruit ligt dat toch anders. Bij teeltrotatie gaat men van teelt wisselen om de bodem niet uit te putten. Maar fruitplanten zijn meerjarig, een plant gaat verschillende jaren na mekaar vruchten dragen en dus blijven de planten in de grond. Dat is ook zo bij fruitbomen, die blijven jarenlang appels en peren geven. Geen teeltrotatie, maar wat dan wel? Een mogelijkheid is de bodem bemesten en bijvoorbeeld schapen tussen de bomen laten grazen.
  • Net als bij de teelt van groente gaat men onkruid en insecten niet met chemische pesticiden bestrijden.

Heb je vragen over biologisch fruit Noord-Holland of over het bestellen ervan? 
Bel of mail ons gerust! 
Maandag tot en met zaterdag van 9u tot 17u, 06 – 15 01 12 49 of info@almershof.nl 

Biologisch fruit Noord-Holland

 

 

 

 

 

© 2018 - 2023 De Almershof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel