Lokale groente: duurzaam en vers
 

De Almershof teelt niet enkel 100% biologische groente, maar streeft er ook naar om zo veel mogelijk lokale groente te leveren. Dat wil zeggen: enkel groente die geteeld en verkocht wordt in Noord-Holland. We verkopen producten die we zelf telen en producten van collega-biologische telers uit de regio. Ook leveringen beperken zich tot die provincie. Op die manier ontstaat een kortere en transparantere keten van boer tot bord. 

Lokale groente: voordelen

- Versheid.  De transport- en de bewaringstijd zijn minimaal.
- Duurzaamheid. We reduceren de CO2-uitstoot omdat het vervoertraject beperkt is. 
- Gekende oorsprong. Je weet wat je eet, je weet vanwaar het product komt.


Lokaal wil ook zeggen: seizoensgebonden.

Als de biologische groente lokaal geteeld wordt, dan komt die uit het seizoen waarin we zitten. Die lokale groente is dan ook meteen gezonder, omdat ze meer beantwoordt aan de noden die ons lichaam heeft op dat bepaald ogenblik van het jaar.
 

Aanvulling met breder assortiment

- Tot eind 2019 verkocht De Almershof enkel biologische streekproducten uit Noord-Holland. Er zijn in Noord-Holland meer biologische producten te vinden dan we soms denken. Maar in de winter kan dat soms wel een probleem zijn, omdat het aanbod dan redelijk beperkt is. 
- We besloten daarom om een groter assortiment aan te bieden en sinds 2020 leveren we ook producten van buiten Noord-Holland, zowel Nederlandse als buitenlandse producten. 


Heb je vragen over lokale groente Noord-Holland of over het bestellen ervan? 
Bel of mail ons gerust! 
Maandag tot en met zaterdag van 9u tot 17u, 06 – 15 01 12 49 of info@almershof.nl 

 

Lokale groente Noord-Holland

 

© 2018 - 2023 De Almershof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel