Wel lokaal maar nog niet officieel biologisch

 
Om biologisch te kunnen worden is een Skal certificaat nodig. De omschakeltijd van een stuk "niet biologische grond" naar biologisch is 2 jaar. In de tussentijd wordt dus wel biologisch geteeld, maar mag een product niet officieel als biologisch verkocht worden. Maar we willen 
 

De Kas

 

De Kas is een initiatief van Omar en Paul. Naast onze nieuwe locatie van De Almershof in Avenhorn bevindt zich een kas. Deze kas heeft 2 jaar leeg gestaan en wij willen hier graag weer leven in brengen. Wij zijn als 2 collega's bij De Almershof gestart met de teelt in deze "koude kas". Een koude kas betekend dat we geen gas stoken en de teelt dus zo natuurlijk mogelijk houden. Uiteraard telen we volledig biologisch, dus houden we ons aan de volgende kernpunten:
 

1. Geen chemische bestrijdingsmiddelen.

Bij biologische landbouw wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen wat voorkomt dat de natuur vervuild wordt en wij als mens dagelijks kleine hoeveelheden chemicaliën binnen krijgen.

 

2. Geen kunstmest.

Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest waardoor planten in hun eigen tempo kunnen groeien. Een biologisch product wordt dus niet “opgepompt”. Dit kost wat meer tijd, maar dan heb je ook een hoogwaardiger product!

 

3. In de grond!

Elke biologische plant staat met zijn wortels in de grond. In de gangbare teelt worden veel producten tegenwoordig op water of substraat geteeld en krijgen ze kunstmatige voeding. Hierdoor groeit een product extra snel en heb je minder last van uitval door ziektes, schimmels en dergelijke. Daarnaast ziet het product er vaak extra mooi uit. Het nadeel is echter dat de natuurlijke ingrediënten ontbreken die het product lekker en gezond maken. Of het nu in de volle grond is of in de kas, biologische producten staan altijd in de grond die barstensvol zit met ingrediënten die de plant kan opnemen.

 

4. Geen kunstmatig licht.

In biologische kassen mag geen gebruik gemaakt worden van kunstmatige verlichting.

 

 

© 2018 - 2022 De Almershof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel