- Postelein pasta
Ingrediënten:
∙ 300 g pasta naar keuze
∙ 200 g (winter) postelein
∙ 2 st sjalotten
∙ 1 st teentje knoflook (meer of minder naar smaak)
∙ 100 g gorgonzola (meer of minder naar smaak)
∙ 200 g slagroom (of plantaardige… - Broccoli met tagliatelle en Pesto
4 personen, bereiden: 20 min.
Ingrediënten
Puurlokaal∙ 1 stronk Broccoli
∙ Vitabella Aardappel (1 middelgrote)
Almershof
∙ 1 Bos verse Basilicum
∙ 70 gr Parmezaanse kaas
∙ 400 gr Tagliatelle
∙ 4 eetlepels groene… - Courgette met champignons
4 personen, bereiden: 20 min
Ingrediënten
Puurlokaal
∙ 4 stuks Courgette
∙ 300 gr Champignons
∙ 1 bos Bladpeterselie
Almershof
∙ 1 teen Knoflook
∙ 1 Citroen
∙ 1 Chili Peper
∙ 40 gr Grana Padano
Zelf… - Boerenkool met Penne
4 personen, bereiden: 20 min
Ingrediënten
Puurlokaal
1 Ui
Almershof
∙ 250 g Boerenkool
∙ halve Rode Peper
∙ 1 teentje Knoflook
∙ halve Citroen
∙ 300 g Penne
∙ 150 ml kookroom
∙ Parmezaan
Zelf toevoegen
∙… - Andijvie Salade
4 personen, bereiden: 20 min
Ingrediënten
Puurlokaal
∙ 1 krop Andijvie
Almershof
∙ 100 g Schapensaladekaas
∙ 2 eetlepels Schapenyoghurt
∙ 1 ei
∙ 70 g uitgebakken Spekjes
∙ 70 g Walnoten
∙ 1 teentje Knoflook
∙… - Paksoi en Wortel
2 personen, bereiden: 20 min
Ingrediënten
Puurlokaal
∙ 3 stuks Peen
∙ 1 Paksoi
∙ 150 gr Champignons
Almershof
∙ Handje Cashewnoten
Zelf toevoegen
∙ 2 el Bouillonpoeder
∙ 4 el Olijfolie
∙ Soyasaus
∙… - Pompoenrisotto
2 personen, bereiden: 35 min.
Ingrediënten
Puurlokaal
∙ 1 Pompoen
∙ 1/2 bosje peterselie
∙ 1 gele ui
∙ 1 teentje knoflook
Almershof
∙ 160 gram Risotto
∙ 3 el Mascarpone
∙ Parmezaanze kaas
Zelf toevoegen
∙ 1… - Stamppot Andijvie
2 personen, bereiden: 30 min.
Ingrediënten
Puurlokaal
∙ 500 gr Andijvie
∙ 1 Gele Ui
∙ 500 gr Aardappel kruimig
Almershof
∙ 25 gr Roomboter
∙ 200 gr (vegetarische) Spekjes
Zelf toevoegen
∙ 75 ml halfvolle… - Prei Schotel
4 personen, bereiden: 35 min.
Ingrediënten
Puurlokaal
∙ 900 gr Aardappel
∙ 500 gr Prei
∙ 1 Gele Ui
Almershof
∙ 4 Roma Tomaten
∙ 2 teentjes Knoflook
∙ 250 ml Kokosmelk
∙ 300 gr Rundergehakt
Zelf toevoegen
∙… - Rode Koolsalade met Winterpostelein
4 personen, bereiden: 30 min.
Ingrediënten
Puurlokaal
∙ 500 gr Rode Kool
∙ 1 Rode Ui
∙ 100 gr Winterpostelein
Almershof
∙ 2 el Citroensap
∙ 100 gr Amandelen
∙ 1 tl Anijszaad
∙ 2 el Creme Fraiche
Zelf… - Witte Kool - Knolselderij schotel
4 personen, bereiden: 30 min.
Ingrediënten
Puurlokaal
∙ 1 Witte Kool
∙ 1 Knolselderij
Almershof
∙ 2 teentjes Knoflook
∙ 500 gr Gehakt
∙ 100 gr Geraspte Kaas
∙ 100 gr Creme Fraiche
∙ 2 tl Kurkuma
Zelf… - Groene Kool Salade
2 personen, bereiden: 20 min. (plus 1 uur in de koelkast)
Ingrediënten
Puurlokaal
∙ 200 g Groene Kool
∙ 100 g Waspeen
∙ 1 Ui
∙ 1 Bosui
Almershof
∙ 1/2 Bosje Peterselie
Zelf toevoegen
∙ 5 el Mayonaise
∙ 1 el… - Rode biet - bloemkool salade
2 personen, bereiden: 20 min. (plus 1 uur in de koelkast)
Ingrediënten
Puurlokaal
∙ 2 rode bieten
∙ 1 Ui
Almershof
∙ 1 bloemkool
∙ 2 teentjes knoflook
∙ 150 gram walnoten
∙ 1/2 citroen
Zelf toevoegen
∙… - Bloemkoolrijst met Paddenstoelen
4 personen, bereiden: 30 min
Ingrediënten
Puurlokaal
∙ 1 bloemkool
∙ 200 gram paddenstoelen
∙ 0,5 peterselie
∙ 1 middel grote ui of 2 kleine
Almershof
∙ 2 tenen knoflook
Zelf toevoegen
∙ Kippen bouillon
∙ 60… - Rode Kool salade
2 personen, bereiden: 35 min.
Ingrediënten
Puurlokaal
∙ 1 stuk rode kool
∙ 1 kleine appel
∙ 6 aardappelen
∙ Citroensap
Almershof
∙ 2 el rozijnen
Zelf toevoegen
∙ 1 el vloeibare honing
∙ peper, kaneel
∙ 150…