Over De Almershof

De Almershof levert biologische producten bij u thuis. Wij zijn gevestigd in Avenhorn waar we een deel van de producten uit ons assortiment zelf telen. Verschillende telers uit de regio vullen ons assortiment aan. Daarnaast werken we samen met telers elders in Nederland en het buitenland om een totaalpakket aan biologische groenten en fruit te kunnen bieden.

Onze visie? Een zo gezond en duurzaam mogelijk product leveren. Dit realiseren wij aan de hand van drie kernwaarden:

1. Wij leveren uitsluitend biologische producten of producten van natuurlijke teelt. Biologische landbouw is niet schadelijk voor het milieu. Bovendien is biologisch voedsel gezonder voor de mens. Zodoende dragen wij bij  aan zowel een schoon milieu als gezonde voeding.

2. Een groot deel van de producten uit ons assortiment lokaal geteeld. U kunt deze producten herkennen aan het Puurlokaal label bij de producten in de webshop. Door zo veel mogelijk voor deze producten te kiezen voorkomt u dat er grote hoeveelheden CO2-uitstoot aan uw product verbonden zijn. Daarnaast zijn de producten extra vers en kunt u zelf achterhalen waar ze geteeld zijn. U weet wat u eet!

3. Ons assortiment bestaat zoveel mogelijk uit seizoensgebonden producten. Deze zijn vaak een stuk gezonder dan producten die uit verre landen moeten komen. Je lichaam heeft in de winter nu eenmaal behoefte aan andere voeding dan in de zomer. Bovendien smaken ze beter en zijn ze natuurlijk veel minder schadelijk voor het milieu. Omdat de kosten lager zijn, betaalt u er ook nog minder voor!

Kortom, het totale proces dient zo duurzaam mogelijk te verlopen, vanaf het moment dat een plantje of zaadje de grond in gaat, totdat het product geconsumeerd wordt. Het resultaat? Een gezonder, verser en milieuvriendelijker product, dat ook nog scherp geprijsd is!

Over PuurLokaal

Tot eind 2019 verkochten wij alleen maar biologische streekproducten uit Noord-Holland. Er zijn gedurende het seizoen meer biologische producten beschikbaar in Noord-Holland dan we vaak denken en wij vinden het belangrijk om deze goed op de kaart te zetten. Nu is dit assortiment met name in de winter toch vrij beperkt en willen we u behalve de streekproducten toch een groter assortiment aan biologische voeding bieden. Daarom zijn we vanaf 2020 gestart met het leveren van producten die buiten Noord-Holland geteeld zijn. Het gaat zowel om Nederlandse producten als om buitenlandse producten. 

Maar omdat onze streekproducten zeker onze belangrijkste producten blijven willen we deze goed onderscheiden van de rest zodat u nog steeds kunt kiezen voor duurzame biologische producten uit Noord-Holland. Daarnaast willen we transparanter zijn over de exacte herkomst en meer informatie delen over de telers. 

Alle biologische producten uit Noord-Holland staan nu op onze website vermeld met PuurLokaal. U kunt deze producten herkennen aan het label rechtsboven in de productfoto en in de productomschrijving. Op onze website www.puurlokaal.nl vindt u meer informatie over de telers en kunt u tevens zien in welke fysieke winkels u onze producten ook kunt verkrijgen.

Over mij

Mijn naam is Paul Noordermeer en ik ben opgegroeid op een biologisch akkerbouwbedrijf genaamd: “De Almershof”. Mijn vader is jaren geleden vanuit principiële overwegingen omgeschakeld naar biologische akkerbouw.  Dat betekent zorgvuldig omgaan met het milieu door geen gebruik te maken van chemicaliën en kunstmest. De instantie die hier in Nederland toezicht op houdt, is Skal Biocontrole; wij zijn dan ook Skal-gecertificeerd. Verder beschikken wij over een windmolen en een dak vol zonnepanelen waarmee we duurzame energie opwekken, zowel voor eigen gebruik als voor vele andere huishoudens. Het boerenwerk heb ik altijd interessant gevonden, maar echt boer worden is toch niets voor mij. Door de jaren heen heb ik echter grote belangstelling ontwikkeld voor biologisch voedsel, duurzaamheid en andere wereldverbeterende zaken. Inmiddels heb ik een passie voor deze zaken en ben ik er voortdurend mee bezig. Nu is het zo dat ons dagelijks voedsel vaak afkomstig is uit het buitenland en dat onze gewassen veelal geëxporteerd worden. Aangezien dit in geen geval bijdraagt aan een betere wereld, moet hier zo snel mogelijk verandering in komen. Ik streef ernaar een bescheiden, maar enthousiaste bijdrage te leveren.

Sinds 2017 verkoop ik zowel de producten die wij zelf telen, als producten van collega-telers uit de regio, aan consumenten en winkels in Noord-Holland. Ik kijk eerst naar wat er in de buurt beschikbaar is (en dat is nogal wat!) voordat we het ergens anders vandaan halen. Vanuit het oogpunt van de leverancier is dit niet anders: laten we eerst kijken hoeveel wij lokaal kunnen afzetten voordat we alles naar het buitenland exporteren om vervolgens weer te importeren. Bovendien moeten de producten biologisch zijn, omdat wij alleen hierdoor de schade aan het milieu beperkt kunnen houden. Daarbij is het ook niet onbelangrijk dat de producten gezond en lekker zijn!

© 2018 - 2022 De Almershof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel