Puur Lokaal

Biologische Spelt fruittaartmix | 500g

Vorige Artikel 21 van 58 Volgende
€ 3,15 (inclusief btw)

Herkomst: Koedijk

vinkje 1.jpg100% biologisch
vinkje 1.jpgMilieuvriendelijk geteeld

PuurLokaal

Dit product is in Noord- Holland geteeld.
Klik op het PuurLokaal logo voor meer informatie over de teler van dit product.

 

Ingredienten: speltbloem* [gluten], rietsuiker*, bakpoeder* (maiszetmeel E334, E500), kaneel*, zout. (* = van biologische oorsprong)

In dit bedrijf worden noten verwerkt.

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g: Energiewaarde 378 Kcal/1564 KJ - Eiwitten 8,6 g - Koolhydraten 82,3 g w.v. suikers 31,3 g - Vetten 1,8 g w.v. verzadigd 0 g - Vezels 1 g – Zout 0,3 g

Recept voor spelt fruittaart. Doe de mix in een kom. Voeg 170 g harde roomboter en 1 eetlepel citroensap toe. Snij dit door elkaar met 2 messen en maak er kruimels van. Neem2/3 deel en voeg hier 1 ei aan toe. Kneed er een deegbal van en bekleed daarmee de bakvorm (26 cm). Neem voor de vulling 750 gram geschild fruit. bv. zes appels  en 100 gram geweekte rozijnen en snij alles in kleine stukjes. Voeg er 2 eetl. maizena of vanilliepuddingpoeder toe om het vocht op te nemen. Het fruit over de bodem verdelen en goed aandrukken. Voeg aan de overgebleven kruimels evt. nog havervlokken of nootjes toe, strooi dit over het fruit. Afbakken in 40 a 50 min. in een voorverwarmde oven van 175°C.

© 2018 - 2021 De Almershof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel