Puur Lokaal

Biologische Oliebollenmix | 500g

Vorige Artikel 14 van 58 Volgende
€ 2,45 (inclusief btw)

Herkomst: Koedijk

vinkje 1.jpg100% biologisch
vinkje 1.jpgMilieuvriendelijk geteeld

PuurLokaal

Dit product is in Noord- Holland geteeld.
Klik op het PuurLokaal logo voor meer informatie over de teler van dit product.

 

Ingredienten: tarwebloem* [gluten], rietsuiker*, premix (ascorbinezuur en enzymen)*, gist, zout en kaneel*. (* = van biologische oorsprong)

Bevat gluten. In dit bedrijf worden noten verwerkt.

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g:Energiewaarde 343 Kcal/1437 KJ - Eiwitten 11,4 g - Koolhydraten 68,9 g w.v. suikers 5,0 g - Vetten 1,5 w.v. verzadigd 0,2 g - Vezels 2,2 g - Zout 1,7 g.

Week 100 gr. rozijnen in lauw water. Schil 2 appels en snij ze in kleine stukjes. Doe de mix in een grote beslagkom. Roer stukjes appel en afgegoten rozijnen door het droge meel. Breek 1ei in een maatbeker en voeg handwarm water toe tot 450 ml. Kluts het ei los in het water en voeg dit toe aan de mix. Roer het geheel goed door elkaar. Dek de kom af met plastic en zet hem op een warme plek. Laat dit rijzen tot 2 x zo groot, ong. 1 uur. Niet meer roeren!! Verhit in een pan de olie tot 175 °C. Test met een stukje brood of de olie goed heet is. Schep het beslag uit de kom en in de olie m.b.v. een ijsboltang of 2 lepels. Frituur 4-5 oliebollen tegelijk in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.Keer de oliebollen halverwege de baktijd, als ze dat niet vanzelf doen. Neem de bollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een met keukenpapier bekleed vergiet uitlekken. Laat de frituurolieeerst weer op de juiste temperatuur komen alvorensde volgende serie oliebollen te bakken.

© 2018 - 2021 De Almershof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel